Alzheimer Hastalığı Bunamanın (Demans) En Sık Nedeni Olan Geri Dönüşü Olmayan Bir Hastalıktır.

Alzheimer bir demans çeşididir ancak her demans Alzheimer değildir. Alzheimer hastalığı dışında demansa neden olan bir çok hastalık ve durum vardır.

Alzheimer hastalığında zamanla kişilerin bellek kapasitelerinde azalmalar, kişilik değişimleri, iletişim kurma, öğrenme yeteneğinde ve evin yolunu bulamama, mutfakla yatak odasını karıştırma gibi zaman ve mekan bilgisinde bozulmalar görülmektedir.

Bu belirtilere ek olarak konuşma, anlama, planlama yapmak gibi becerilerde gerileme ve kişilerin duygu durumunda bozulmalar (depresyon, durgunluk, suçluluk, pişmanlık, gerginlik, güvensizlik, kaygı, sık ağlama nöbetleri, takıntılı düşünceler, inatlaşmalar, uyku ve yeme bozuklukları, içe kapanma, öfke hatta hastalığın ilerlemesiyle halüsinasyon görmek ) gözlemlenmektedir.

Zaman içerisinde ilaçlarını kendisi almakta zorlanan hatta tek başına banyosunu yapamayan kişiler için ihtiyaçları olan bakımı verebilmek, çok sık karşılaştığımız ev kazalarına yönelik kişilerin ve çevrelerinin güvenliğini sağlamak çok büyük önem taşıyor.

Kurumumuzda Alzheimer hastalığına sahip üyelerimiz için;

Hasta bakıcılarımızla; düzenli banyo yaptırılması, tuvalet desteği ve giyinme ve soyunma desteği verilirken,

Doktorumuz ve hemşirelerimizle ; düzenli sağlık kontrollerinin ve ilaçların takibi,

Diyetisyenimiz ve aşçımızın iş birliğiyle; kişinin diyetine uygun sağlıklı beslenme planı,

Psikoloğumuz ve sosyal çalışmacımızla; üyelerimizle hem bireysel hem grup olarak hafıza ve düşünce geliştirme oyunları, olumsuz duyguları yönetme, öğrenme ve iletişim becerisi çalışmaları, alzheimerı anlamak üzerine üyelerimize ve ailelerine rehberlik çalışmaları,

Spor öğretmenimiz ve fizyoterapistimizle; düzenli egzersizler, meditasyon,

Sosyal refakatçımızla ; Kitap okuma saatleri, bulmacalar, kutu oyunları gibi hafıza güçlendirici etkinlikler yapılmaktadır.

Beyin fonksiyonlarını çalıştırmaya yönelik çalışmalarımızla ve üyelerimizin huzuru, rahatı için çeşitli olanaklarımızla, hijyenin ve güvenliğin öneminin bilincinde, Alzheimerı olan üyelerimizin daima yanındayız.

Yorumlara kapalıdır.