Sorularınız mıvar?

Aklınıza takılanları bize sormaktan çekinmeyin. Sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarız.

Sık sorulan sorular sayfamızda sizlerin en çok merak ettiği soruları yanıtlıyoruz.

S.S.S.

Sık Sorulan Sorular

Huzurevi yaş sınırı nedir?

55 yaş üzeri herkes özel huzurevine kayıt olabilir. Kurumumuza 55 yaşından itibaren katılabilirsiniz.

Huzurevi kaydı sırasında gerekli evraklar nelerdir?

Üye ve yakının kimliği,

Üyenin kurumda kalmasına yönelik dilekçe

Sağlık raporu

Huzurevi ücretleri neden şeffaf değil?

Huzurevlerinde bakım ücretleri öncelikle seçilen oda profili, üyemizin sağlık durumu ve bakım gereksinimlerine göre değişkenlik göstermektedir. Kurumumuzda bulunan uzman kadromuzla üye refahını arttırarak ticaretten ziyade hizmeti ön planda tutmaktayız.

Huzurevi ücretine hangi hizmetler dahil?

Düzenli doktor kontrolü,

Sürekli ilaç takibi,

24 saat profesyonel hemşire desteği,

24 saat ortak alanlarda kamera takip sistemi,

Psikolojik-psikososyal destek,

Kişiye özel beslenme programı,

Hasta bakıcı hizmetleri,

Kişisel bakım hizmetleri,

Sosyal faaliyetler,

Gezi programları,

Yaz-kış kullanıma uygun kapalı havuzda yüzme,

Spor salonu ve hobi bahçesi kullanımı

Huzurevinde kaç öğün yemek verilmektedir?

3 ana öğün 2 ara öğün verilmektedir. Sağlık gereksinimleri nedeniyle farklı beslenmesi gereken sakinlerimize özel diyetler hazırlamaktayız.

Huzurevinden ayrılmak istediğimizde süreç nasıl işlemektedir?

Huzurevinden ayrılmak istediğinizde en az iki hafta önceden haber vermenizi kurum olarak yaşlı misafirimizin yakınlarından istemekteyiz.

Huzurevimizden ayrılış sürecinizde, aylık ücretin kalanı var ise yaşlı misafirlerimizin yakınlarına iade edilir. Aynı zamanda taburcu işlemleri gibi vefat süreçlerinde de yaşlı misafirimizin yakınının kalan bakiyesi var ise teslim edilir.

Eden Rezidans Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak üye ve üye yakınlarımızın memnuniyeti bizim için oldukça önemlidir.

Fizyoterapi ne sıklıkta yapılıyor?

Huzurevimizde fizyoterapi uygulamalarımız fizyoterapistimiz tarafından haftanın 3 günü her gün gerçekleşmektedir.

Fizyoterapi içeriği nasıl oluyor?

Fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının içeriği üyelerimizin hastalıklarına göre spesifik olarak düzenlenmekte ve uygulanmaktadır. İnmeli üyelerimiz için Bobath, PNF, Brunnstrom teknikleri kullanılarak tedavi programları düzenlenmektedir. Dinç üyelerimiz için sabah esneme ve germe egzersizleriyle güne başlanmaktadır. Öğleden sonra ise gevşeme egzersizleriyle günü daha rahat geçirmeleri sağlanmaktadır.

Buna ek olarak kas kuvvetini arttırmaya yönelik dirençli egzersizler, eklem hareket açıklığını arttırmaya yönelik egzersizler yapılmaktadır.

Fizyoterapi kimlere, nerede yapılıyor?

Kurumumuzda bulunan tüm üyelere fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları yapılmaktadır. Uygulamalar kurumumuzda bulunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon odasında, palyatif üyelerimiz için ise odalarında gerçekleşmektedir.

Ağızdan beslenemeyen veya çiğneme ve yutma güçlüğü çeken hastalarınız için ne yapıyorsunuz?

Ağızdan beslenemeyen üyelerimiz için Nazogastrik sonda yoluyla mama takviyesi yapılmaktadır. Sondanın açılamadığı durumlarda cerrahi müdahale ile mideden PEG açılması gerektiği için hastaneye sevk yapmaktayız.

Hastane sonrası bakım hizmetiniz neleri kapsıyor?

Hastane sonrası kurumumuzda bakım hizmeti vermekteyiz. Hastalarımız için bası yarası, cerrahi müdahale sonrası pansuman, serum, enjeksiyon, ilaç takibi gibi hizmetlerimiz mevcuttur.

Huzurevinde kaç öğün yemek verilmektedir?

Yemek programımız üyelerimizin sağlık durumları göz önünde bulundurularak diyetisyenimiz tarafından planlanmaktadır. Sabah, öğle, akşam olmak üzere 3 ana, kuşluk ve ikindi olmak üzere ise 2 ara öğünümüz bulunmaktadır.

İstediğimiz eşyaları yanımızda getirme imkanımız var mı?

Elbette. Odanızı kişiselleştirmek ve ev hissiyatını arttırmak için resim, tablo, çerçeve gibi eşyalar getirebilirsiniz.

Huzurevinde ziyaret saatleri nelerdir?

Üyelerimizin ruhsal ve fiziksel sağlık planını aksatmamak kaydıyla saat için bir kısıtlamamız bulunmamaktadır. Üyenin bireysel değerlendirmesi ve oryantasyon süreci sonucunda üye yakınlarıyla uygun ziyaret günleri ve saatleri kararlaştırmaktayız.

Yakınımı belirli günlerde evime yatılı olarak götürme imkanım var mı?

Önceden kurumumuza durumu bildirdiğiniz taktirde yakınınızı belirli günler yatılı götürebilirsiniz. Bunun için bir de sağlık çalışanlarımızın üyemizin sağlık durumunun kurum dışı ziyaretlere elverişli olduğuna dair onayına ihtiyaç duymaktayız.

Yaptığınız etkinlikler nelerdir?

Etkinliğimizi çeşitli modüllere ayırarak üyelerin ihtiyaç ve ilgileri üzerine planlamaktayız. Odaklanma, aktif yaşam, duyusal bütünleme, bellek-hafıza, iletişim gibi modüllerimiz düzenli olarak hazırlanıp, uygulanmaktadır.

Alzheimer ve Demans arasındaki fark nedir?

Alzheimer Hastalığı bunamanın (demans) en sık nedeni olan geri dönüşü olmayan bir hastalıktır. Alzheimer bir demans çeşididir ancak her demans Alzheimer değildir. Alzheimer hastalığı dışında demansa neden olan bir çok hastalık ve durum vardır.

Bize Sorun

Sorularınızı yanıtlayalım